Това заяви депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов. По думите му решението

...
Това заяви депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов. По думите му решението
Коментари Харесай

Депутатите от здравна комисия искат Хинков да оттегли акта, с кой...

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов.

 

По думите му решението на депутатите на комисия е по-скоро декларативно, в сравнение с с юридически темперамент.

 

Това решение по-скоро има темперамент на обръщение, в сравнение с някакъв юридически темперамент. Към този стадий съдът е спрял вписването на новия шеф. Това е способният орган. Ако той каже " да ", Агенцията по вписването е длъжна да впише новото управление, съобщи Пандов.

 

Депутатът от Политическа партия - Демократична България разяснява и изявлението на министъра на финансите Асен Василев, който е и съпредседател на " Продължаваме промяната ", от през вчерашния ден, когато Василев разгласи, че  " в случай че един министър не може да си обезпечи поддръжка за политиката, която организира, най-правилно е да си подаде оставката ".

Асен Василев не е индивидът, който може да реши дали здравният министър да подаде оставка. Това са акад. Денков и Мария Габриел, които могат да решат да дали да освободят министъра. Градусът на политическото напрежение би трябвало да бъде понижен, акцентира Васил Пандов.

 

Попитан дали здравният министър би трябвало да бъде обречен в името на понижаване на напрежението в ръководещото болшинство, той съобщи: " Не мога да кажа дали министър Хинков би трябвало да бъде обречен. Миналата седмица бяха жертвани шефът и подуправителят на НЗОК в името на националните цели – приемането на бюджета и измененията в Конституцията. Независимо дали Хинков печели или губи, бюджетът е народен приоритет ".

 

" Това е следващата точка на шупване, само че тук има няколко съществени въпроса, които би трябвало да се решат от болшинството. Те са свързани с механизма за взимане на решения, идното приемане на бюджета и на конституционните промени. Виждам решителност. Мисля, че сътрудниците от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи проявят разсъдък и не мисля, че ще се отклонят. А въпросът за министър Хинков е в ръцете на премиера Денков и Мария Габриел, сподели още депутатът от Политическа партия – Демократична България ".

 

Уволненият от министър Христо Хинков шеф ще продължи да извършва длъжността, до момента в който съдът не се произнесе имало ли е нередности в " Пирогов ".

 

Изпълнителният шеф на болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров от поста си на 5 декември.

 

След това на смяната в членовете на Съвета на шефовете и изпълнителния шеф на " Пирогов ", само че единствено до момента в който се реши дали исковата молба на остарелия шеф, с която оспорва решенията за освобождение, е позволена и основателна.

 

Днес на комисия депутатите с 10 гласа " за ", 3 " срещу " и 4 въздържали се, взеха решение да притиснат здравното министерство да анулира издадения протокол за отстраняването на Димитров, до произнасянето на всички способени органи, които го ревизират.

 

Решението на комисията не може да анулира решението на здравния министър. Комисията разпорежда на министъра да извърши това до привършване на инспекциите от външните одити, съобщи шефът на здравната комисия в Народно събрание Костадин Ангелов след привършване на изключителната комисия поради абсурда " Пирогов ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР